ERP-systemen vergelijken
Als u zich een beetje gaat oriënteren op de aanschaf van een ERP-systeem zult u merken dat er vele honderden systemen beschikbaar zijn. Hoe weet je nu welk systeem geschikt is en welke het best bij uw bedrijf past? Elk systeem verschilt in gebruiksvriendelijkheid, functioneren en heeft een andere prijs. Hoe vallen deze dan goed te vergelijken? Allereerst is een goede voorbereiding van belang.

Als u gaat zoeken naar een geschikt ERP-systeem is het aan te raden dat u goed weet waar u het systeem voor wilt gebruiken. Als je dit weet, weet je ook wat u nodig heeft. Ieder bedrijf wil iets anders van een ERP-systeem. Waar u vooral op moet letten is het volgende.

– het beschikbare budget
– De integratie mogelijkheden met uw eigen systeem
– Wie er gebruik gaat maken van het systeem
– De gebruiksvriendelijkheid die u verwacht van het systeem
– Wilt u achteraf nog functionaliteiten toevoegen?
– Wilt u als bedrijf zelf aanpassingen kunnen doen?
– Zijn er buitenlandse vestigingen waardoor meerdere talen nodig zijn?

Dit zijn enkele vragen die u uzelf af kunt stellen. Voor elke branche zijn dit zaken waar u op moet letten. Verder kunt u dus kijken naar de eigen wensen en eisen die specifiek zijn voor uw sector, Dit is echter wel wat ingewikkeld.

Branche gespecialiseerde ERP leveranciers
Het is aan te raden om voor een leverancier te kiezen die verstand heeft van uw branche. Oplossingen zijn voor ieder bedrijf namelijk anders. Als een leverancier weinig kennis heeft over uw sector heeft het gevolgen. Denk hierbij aan lange implementatietijden en hoge kosten. Daarnaast kan het zo zijn dat deze leverancier belangrijke functionaliteiten mist, die noodzakelijk zijn in uw branche.

Stel dat u een bedrijf heeft dat levensmiddelen verwerkt. Gespecialiseerde leveranciers zijn al op de hoogte van de meest actuele wet en regelgeving van voedingsmiddelen. Ook weten zij welke modules u nodig heeft om goed te kunnen werken. Als de leverancier niks weet over voedingsmiddelen, zal deze leverancier sommigen noodzakelijke punten over het hoofd zien. De gevolgen zijn vervolgens voor u. Met een gespecialiseerde leverancier voorkomt u deze problemen.

Met de gespecialiseerde leverancier weten zeker dat deze goed kan meedenken over wat u nodig heeft. Het is dus niet zo dat zij alleen leveren wat u aangeeft. Zij kunnen u wijzen op belangrijke punten die u misschien over het hoofd zou zien.

Het ideale ERP-systeem vinden voor uw organisatie
Als u een idee heeft van wat u zoekt in een ERP-systeem kunt u gaan zoeken naar leveranciers. Maar wat is de slimste manier om dit aan te pakken? Je kunt uiteraard rond vragen bij collega’s en het internet opgaan om informatie in te winnen.

Waar u tegenaan zal lopen is dat niet elk bedrijf hetzelfde is. Als een collega een goede ervaring heeft bij de ene leverancier, is het niet vanzelfsprekend dat u ook een goede ervaring zal hebben deze leverancier. Zeker als deze leverancier zich heeft gespecialiseerd in een andere sector. Op internet zoeken is ook niet erg overzichtelijk. Gelukkig kunt u op ERPopties.nl verschillende leveranciers vergelijken. U kunt vrijblijvend vier offertes aanvragen. Op deze manier kunt u overzichtelijk verschillende leveranciers met elkaar vergelijken. Zo kunt je erachter komen welke leverancier voor u het meest geschikt is. Ook kunt u gemakkelijk de prijzen met elkaar vergelijken.