Wat kost een ERP-systeem?
Een ERP-systeem heeft veel voordelen. Maar wegen deze voordelen ook op tegen de prijs? Helaas is het niet eenvoudig om een simpel antwoord te geven op de vraag wat een ERP-systeem kost.

Dit komt omdat de prijs weg systeem enorm verschilt. Software moet aansluiten op uw sector en de processen binnen uw bedrijf. Van een klein bedrijf zullen de kosten minder hoog uitvallen dan voor een groot bedrijf. Dit komt door het aantal gebruikers, maar ook aan de implementatie van het systeem.

Om meer uit te leggen over waarom de kosten zo verschillen, zullen we hieronder een overzicht geven. De kosten hangen enorm af van de eisen en wensen van u als klant. Er zijn veel factoren die de prijs van een systeem beïnvloeden. De kosten worden grotendeels bepaald door:

  • het aantal gebruikers
  • het soort bedrijfsprocessen
  • De functionaliteiten die u nodig heeft
  • Of er maatwerk nodig is
  • Of u gebruik wilt maken van Cloud, Hosted of On-premises ERP
  • Over het algemeen zijn productiebedrijven het meeste geld kwijt. Dit komt omdat de processen hier ingewikkelder zijn dan bij zakelijke dienstverleners. Handelsondernemingen komen hierna. Over het algemeen zijn zakelijke dienstverleners het minste geld kwijt.

Maar hoe weet je nu precies hoeveel geld je kwijt bent? Zoals eerder gezegd hangt het van veel factoren af. U kunt, om een indicatie te krijgen van de kosten van een ERP-systeem, kijken naar bedrijven die vergelijkbaar zijn met uw bedrijf. Om u nog een beter beeld te geven van wat u kwijt gaat zijn, kunt u vrijblijvend vier offertes aanvragen op ERPopties.nl. Deze offertes geven u een goed beeld van wat de prijs gaat zijn, maar ook welke aanbieder aan uw eisen voldoet. Dit gaat sneller dan zelf op internet te zoeken. Zeker als u niet precies weet welke factoren de prijs het meest beïnvloeden. Er kan namelijk altijd nog sprake zijn van onverwachtse kosten die niet in het rijtje staan wat wij hierboven hebben genoemd.